Het Centrum Angst- en Stemmingsstoornissen behandelt je volgens richtlijnen die hun effect in de praktijk wetenschappelijk hebben bewezen. Een behandeling duurt gemiddeld maximaal 9 maanden. Als er een diagnose is gesteld, stellen we samen met jou een behandelplan op. Hierin leggen we vast wat wij én jij gaan doen om je situatie te verbeteren. Wij geloven sterk in samenwerking, daarom betrekken we ook je familie of dierbaren graag bij je behandeling – uiteraard op een manier die jij prettig vindt.
Om bij GGz Breburg in behandeling te komen, moet je huisarts je naar ons verwijzen. Soms kan ook een medisch specialist of het sociaal wijkteam dit doen. Als we een verwijsbrief hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek.
Senior Maatschappelijk Werker
Klinisch Psycholoog
Senior SPV
Klinisch Psycholoog
Er zijn heel veel verschillende psychiatrische aandoeningen, met elk hun eigen kenmerken. Op onze website vind je onder ‘Psychische problemen’ een groot aantal beschrijvingen, die je een idee geven van waar je mee te maken kunt hebben. Maar alleen een specialist kan een diagnose stellen. Je huisarts kan beoordelen of je zorgen terecht zijn en je verwijzen naar GGz Breburg voor diagnose en behandeling.
Is er nog geen hulp? Neem dan contact op met je huisarts voor overleg over een behandeling. Daarnaast is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, want leven met iemand met psychiatrische problemen kan heel belastend zijn. GGz Breburg en onze dochteronderneming Indigo bieden cursussen aan voor familie en andere naasten, die je meer leren over de aandoening en hoe je ermee kunt omgaan. Ook gesprekken met lotgenoten kunnen steun geven. Op internet vind je veel informatie over (landelijke) steungroepen.
Veel psychiatrische aandoeningen zijn goed te behandelen. De behandeling is vaak intensief, maar daarna zijn de problemen grotendeels opgelost. Hoewel niet alles is te genezen, zijn wij ervan overtuigd dat je altijd kunt herstellen. Herstel is niet hetzelfde als genezing; het is een persoonlijk proces, waarin je probeert om ondanks de gevolgen van je aandoening het leven weer op te pakken. Door jouw eigen kracht aan te boren en je te richten op wat je nog wél kunt, verbetert de kwaliteit van je leven.
Wij geven je hoop! Samen werken we aan behapbare doelen, die (opnieuw) betekenis geven aan je leven en je helpen in je herstel. Zo verandert je psychiatrische kwetsbaarheid van ‘te groot om te overzien’ in ‘klein genoeg om mee te leven’.