SeneCure biedt laagdrempelige, tweedelijns zorg aan 60-plussers met psychiatrische problemen. Je kunt bij ons terecht voor onderzoek, advies en kortdurende, gespecialiseerde behandeling. Bij SeneCure kun je snel en effectief aan je herstel beginnen.

Herstel is een persoonlijk proces, waarin je probeert om ondanks de gevolgen van je aandoening het leven weer op te pakken. Herstellen is niet altijd hetzelfde als genezen – het kan ook betekenen dat je minder last hebt van je aandoening. Daarom richten we ons niet alleen op therapie of medicatie, maar ook op het hervinden van zin en plezier in je leven. Jouw wensen en mogelijkheden staan centraal; wij zetten ons met hoofd, hart en handen voor je in.

Behandeling op maat

SeneCure is er voor senioren bij wie onduidelijkheid bestaat over de oorzaak van hun klachten en/of de beste behandeling. Bij veel mensen gaat het om een combinatie van psychische stoornissen, lichamelijke aandoeningen, psychosociale problemen en cognitieve stoornissen. Vaak hangen de problemen samen met hun persoonlijkheid en/of veranderingen binnen het sociale netwerk.

Diagnose en advies

Senecure helpt cliënten en huisartsen met al hun vragen, van diagnose en advies tot (vervolg)behandeling. We kunnen ook een neurodegeneratieve stoornis (dat is een aandoening waarbij er zenuwcellen afsterven) vaststellen.

Behandelplan

Als er een diagnose is gesteld, stellen we samen met jou een behandelplan op. Hierin leggen we vast wat wij én jij gaan doen om je situatie te verbeteren. Wij geloven sterk in samenwerking, daarom betrekken we ook je familie of dierbaren graag bij je behandeling – uiteraard op een manier die jij prettig vindt.

SeneCure behandelt je volgens richtlijnen die hun effect in de praktijk wetenschappelijk hebben bewezen. De duur en het resultaat van de behandeling verschilt echter per persoon. Als het nodig is, kunnen we je verwijzen naar het Centrum Senioren voor intensievere behandeling. Ons doel is dat je zodanig herstelt dat je klachten je leven zo min mogelijk belemmeren.

Aanmelden 

Om bij GGz Breburg in behandeling te komen, moet je huisarts je naar ons verwijzen via dit formulier. Soms kan ook een behandelaar of medisch specialist dit doen. Als we je aanmelding hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek.