Het Centrum Topklinische Zorg wordt gevormd door het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) en PersonaCura. Beide centra werken nauw samen, om u zo de allerbeste, hoogspecialistische zorg te kunnen bieden. CLGG en PersonaCura hebben het TOPGGz-keurmerk.
Ook de academische werkplaats is gezamenlijk ingericht. Er is één Programmaraad, die zorgt voor efficiënte kennisuitwisseling en de begeleiding van wetenschappelijk onderzoek. Ook leveren de medewerkers bijdragen aan symposia en congressen.
Binnen ons centrum staan drie aandachtsgebieden centraal:
De eisen om ons centrum TopGGz te mogen noemen (certificeringseisen) zijn te lezen op de website van Stichting Topklinische GGz en omvatten 14 criteria. Deze criteria zijn gericht op bovengenoemde 3 aandachtsgebieden. Juist de combinatie van deze 3 aandachtsgebieden biedt garanties voor hoogspecialistische zorg, waarbij de meerwaarde voor u en uw naasten duidelijk aantoonbaar en merkbaar is.
Er worden verschillende diagnostische- en behandelproducten geboden, dit is in drie hoofdgebieden ingedeeld:
Naast dit behandelaanbod zijn wetenschappelijk onderzoek, innovatie en spreiding van kennis en opleiding belangrijk. Dit ten gunste van uw herstel, GGz Breburg en andere samenwerkingspartners.
Wij zijn landelijk beschikbaar en bieden u innovatieve zorg, die wij wetenschappelijk toetsen op (inhoudelijke-) effectiviteit en kosteneffectiviteit. We meten dus of de behandeling werkt en of de kosten opwegen tegen de baten. Ook vindt op internationaal niveau kennisoverdracht plaats door internationale publicaties en presentaties.
Zie de informatie over het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) en PersonaCura.
Bent u huisarts of medisch specialist en wilt u:
Klik dan door naar de pagina voor verwijzers. Voor verwijzers zijn er verschillende consultatie- en adviesmogelijkheden: eenmalig consult, diagnostisch traject en advies.
Uw verwijzer kan u op de website via dit formulier aanmelden voor een second opinion. De procedure is gelijk aan het diagnostiektraject, met als uitzondering dat tijdens het adviesgesprek een advies aan u en uw verwijzer wordt gegeven voor het uitvoeren van de behandeling ergens anders.
Voor sommige mensen die in behandeling zijn in de geestelijke gezondheidszorg blijkt een specialistische behandeling niet voldoende. Bijvoorbeeld omdat de psychische problemen zeer ernstig, complex of zeldzaam zijn. Deze groep heeft hoogspecialistisch zorgaanbod nodig. Het TOPGGz-keurmerk laat zien waar cliënten voor deze hoogspecialistische diagnostiek en behandeling terecht kunnen.
Voor u betekent hoogspecialistische zorg een perspectief op herstel als een specialistische behandeling niet of onvoldoende heeft geholpen. Bij TOPGGz-afdelingen kunt u terecht voor een second opinion, voor een advies over diagnose of behandeling of voor een innovatief behandelaanbod. Bijvoorbeeld bij ons Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) en PersonaCura.
Hoogspecialistische (ggz) zorg wordt ook wel derdelijns zorg genoemd.
Bekijk de informatie van PersonaCura of CLGG en zie daar de veelgestelde vragen onderaan de pagina.
Wij geven je hoop! Samen werken we aan behapbare doelen, die (opnieuw) betekenis geven aan je leven en je helpen in je herstel. Zo verandert je psychiatrische kwetsbaarheid van ‘te groot om te overzien’ in ‘klein genoeg om mee te leven’.