In het Centrum Veerkracht en Stabiliteit kun je terecht voor een korte opname en/of dagbehandeling, als je psychische klachten jou (of je naasten) even teveel worden. Als je klachten je dagelijks leven verstoren, kun je tot 6 weken bij ons een intensief dagprogramma volgen, inclusief overnachten (opname). Daarnaast kun je 6 tot 12 weken dagbehandeling krijgen. Samen zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk herstelt en weer verder kunt met je leven. Herstel is een persoonlijk proces, waarin je probeert om ondanks de gevolgen van je aandoening het leven weer op te pakken. Herstellen is niet altijd hetzelfde als genezen – het kan ook betekenen dat je minder last hebt van je aandoening. Daarom richten we ons niet alleen op therapie of medicatie, maar ook op het hervinden van zin en plezier in je leven. Jouw wensen en mogelijkheden staan centraal; wij zetten ons met hoofd, hart en handen voor je in.

Als de contacten met je behandelaar van GGz Breburg nog niet voldoende zijn om verder te kunnen in het dagelijks leven, dan kun je voor extra zorg terecht in het Centrum Veerkracht en Stabiliteit. In overleg met je behandelaar bieden wij je tijdelijk extra behandeling en begeleiding, totdat je klachten verminderen, de contacten met je omgeving zijn hersteld en je weer voor jezelf kunt zorgen. Dit betekent niet dat je helemaal hersteld hoeft te zijn, als je bij ons vertrekt. Waarschijnlijk ga je gewoon door met je behandeling.

Binnen het centrum bieden we verschillende behandelpaden aan, die je helpen op de weg naar herstel.

Op eigen kracht

Het behandelpad 'Op Eigen Kracht' richt zich op het stabiliseren van je gezondheid door je structuur, veiligheid en passende medicijnen te geven. Samen met professionals werk je aan je herstel en oefen je in het (weer) goed voor jezelf zorgen. Het behandelpad kan met of zonder overnachting worden aangeboden.

Zinvol vooruit

Het behandelpad 'Zinvol Vooruit' richt zich op (het herstellen van) de verbinding met je naasten en op een zinvolle invulling van je dag. Hiervoor werken we samen met het Centrum voor Werken & Leren  van GGz Breburg. Dit centrum biedt activiteiten en werkprojecten aan.

Aanvullend Onderzoek en Diagnosestelling

Als jij of je behandelaar vragen hebben over je diagnose, of als je medicatie (opnieuw) moet worden ingesteld, dan kunnen wij daarbij helpen.

Bed op recept

Binnen het Centrum Veerkracht en Stabiliteit kun je ook voor maximaal 72 uur een Bed Op Recept (BOR) krijgen. Het doel hiervan is om tot rust te komen, zodat je spanningen en heftige emoties zakken en een (verdere) crisis wordt voorkomen.

Aanmelden

Je behandelaar van GGz Breburg kan je aanmelden voor behandeling bij het Centrum Veerkracht en Stabiliteit, door contact op te nemen met het centrum.