Bij het Centrum voor Eetstoornissen behandelen we eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder (BED). We bieden je een specialistische behandeling op maat; samen bepalen we wat het beste past bij jouw herstel. Herstel is een persoonlijk proces, waarin je probeert om ondanks de gevolgen van je aandoening het leven weer op te pakken. Herstellen is niet altijd hetzelfde als genezen – het kan ook betekenen dat je minder last hebt van je aandoening. Daarom richten we ons niet alleen op therapie of medicatie, maar ook op het hervinden van zin en plezier in je leven. Jouw wensen en mogelijkheden staan centraal; wij zetten ons met hoofd, hart en handen voor je in.

Behandeling op maat

Ons centrum heeft een jarenlange expertise opgebouwd in de behandeling van eetstoornissen en werkt actief mee aan wetenschappelijk onderzoek. Iedereen vanaf 10 jaar binnen de regio’s Tilburg en Breda kan bij ons terecht, boven de 18 jaar behandelen wij ook bovenregionaal.

Persoonlijk behandelplan

Als er een diagnose is gesteld, stellen we samen met jou een behandelplan op. Hierin leggen we vast wat wij én jij gaan doen om je situatie te verbeteren. Hoe jouw behandeling eruit ziet, hangt volledig af van wat je aankunt en nodig hebt. We houden rekening met je leeftijd, het type eetstoornis, de ernst van je (onder)gewicht, de omgeving waarin je leeft en je geschiedenis in de hulpverlening. Je kunt individueel en/of in een groep behandeld worden.

We behandelen je het liefst thuis of in je eigen omgeving, maar je kunt ook naar ons komen. Voor familieleden, partners en naaste betrokkenen wordt ieder half jaar een voorlichtingsavond georganiseerd over eetstoornissen, waarbij ook ruimte is voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

De kracht van samenwerking

We geloven sterk in de kracht van samenwerking; door goed te luisteren naar jou, je familie/naasten en andere mensen die belangrijk zijn voor jouw herstel, bouwen we samen aan een beter leven. Samenwerking is extra belangrijk als je erg jong bent en nog thuis woont. Waar nodig maken gezinsgesprekken of partnergesprekken deel uit van je behandeling, hierbij is dan naast je eigen behandelaar ook een systeemtherapeut betrokken. Ook kunnen we de expertise van andere professionals inschakelen, binnen en buiten GGz Breburg. Denk bijvoorbeeld aan een screening bij de huisarts of consulten bij de diëtiste, maar ook aan aanvullende behandeling in de vorm van medicatie  of non-verbale therapie .

Ervaringsdeskundigen

Veerkracht is een sleutelwoord in onze aanpak, we richten ons op het versterken van jouw eigen kracht. We zijn deskundig, doortastend en betrokken. Omdat niemand beter weet wat jij voelt dan iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, spelen ervaringsdeskundigen een belangrijke rol in onze teams. Zij gebruiken hun eigen herstelervaring om jou te helpen.

Wat doet een eetstoornis met je?

Deze korte video neemt je mee in de gedachten van een jonge vrouw met een eetstoornis:

Aanmelden

Om bij GGz Breburg in behandeling te komen, moet je huisarts je naar ons verwijzen. Soms kan ook een behandelaar of medisch specialist dit doen. Jongeren onder 18 jaar kunnen ook worden aangemeld via de gemeente. Als we een verwijsbrief hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek.

Flyer

Bekijk ook deze flyer eens.