Ieder mens is zijn eigen deskundige en heeft soms wat hulp nodig als mentale klachten opspelen of om mentale klachten te voorkomen. Wij helpen mensen bij mentale klachten en zorgen. Samen ben je het sterkst!

Klik hier voor meer informatie over het cliëntentevredenheidscijfer 

Ik zoek hulp, ik maak me zorgen

Informatie voor cliënten

Wat kan ik verwachten binnen een Mentaal Gezondheidscentrum? 

Binnen het Mentaal Gezondheidscentrum vinden we het belangrijk dat we snel en laagdrempelig kunnen helpen wanneer je psychische hulp nodig hebt. Daarnaast doen we ook veel aan preventie om te voorkomen dat je psychische klachten krijgt.

  • Preventie
    We bieden we een uitgebreid trainings- en cursusaanbod.  Dit aanbod is gemaakt voor jou als familielid of naasten van iemand met psychische problemen, wanneer je zelf lichte mentale klachten ervaart en wil voorkomen dat het erger wordt of wanneer je wil werken aan veerkracht of herstel. De activiteiten zijn gericht op het versterken van je mentaal welzijn, je eigen kracht, behoud en groei van veerkracht en zelfregie.

    Voor onze preventie-activiteiten heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Je kunt jezelf aanmelden. De preventieactiviteiten worden zo snel mogelijk op onze website gepubliceerd zodat je je daar gemakkelijk en snel voor in kunt schrijven. Klik hier voor meer informatie over Preventie

  • Verkennend gesprek
    Denk je aan begeleiding of behandeling? Binnen het Mentaal Gezondheidscentrum bieden we binnen één week een eerste gesprek aan. Dit noemen wij een verkennend gesprek. Een verkennend gesprek is een gesprek dat je huisarts of praktijk-ondersteuner ggz kan aanbieden wanneer je mentale problemen hebt. In het verkennend gesprek willen we samen proberen uit te zoeken wat er speelt en wie je daarbij zou kunnen helpen. We kijken naar wat je kracht is, welke doelen je wilt bereiken en welke problemen je hebt. Het gesprek wordt gevoerd met jou, als het kan ook samen met mensen die belangrijk voor je zijn, en door een geregistreerd behandelaar van GGz Breburg erbij. We bespreken samen welke weg we gaan nemen.

100% online 

Het Mentaal Gezondheidscentrum biedt naast onze reguliere behandeling nu ook een 100% digitale behandeling. Ook vanuit onze digitale poli kunnen wij je de behandeling bieden die het best passend is bij je klachten. 

Wil je direct starten met een behandeling zónder wachttijd vanaf je eigen bank of achter je keukentafel? Onze collega’s werken graag samen aan jouw herstel!

Net als bij onze reguliere behandeling is een 100% digitale behandeling snel, effectief en persoonlijk. 

De online behandelingen worden onder anderen aangeboden via Karify, een platform en cliëntenportaal dat cliënten en behandelaren verbindt via veilige communicatie, informatie-uitwisseling en online inzage, Microsoft Teams om te beeldbellen en MijnQuarant, het elektronische patiënten dossier. 

Ik wil iemand verwijzen

Verwijzersinformatie 

Samenwerking met Mentale Gezondheidscentrum betekent consultatie op maat met een vast aanspreekpunt, één ggz loket voor alle ggz problematiek, in samenwerking met lokale zorgaanbieders. Binnen een week een verkennend gesprek met de cliënt, een advies en de terugkoppeling aan Huisarts en/of POH-GGZ.

Patiënt aanmelden? Klik hier om naar ons aanmeldformulier te gaan. 

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met de Mentale Gezondheidscentra via:

secretariaatmg@ggzbreburg.nl
088 - 033 41 00