Mocht dit ook bij u het geval zijn, dan kan PersonaCura helpen. Ook als u in het verleden geen problemen op dit gebied heeft ervaren, kunnen omstandigheden veranderen. Ineens blijkt dat u minder goed in staat bent om met die veranderingen om te gaan. Of uw hoofd is nog voller dan voorheen. Somberheid, angst of boosheid kunnen dan het gevolg zijn. Dat kan een probleem zijn. Voor u of uw omgeving.
Binnen de reguliere GGz bestond weinig perspectief tot verbetering. Met PersonaCura is daar verandering in gekomen; wij bieden u een hoopvol perspectief.
Bij PersonaCura bent u in de bekwame en vertrouwde handen van de professionals van GGz Breburg. Deze professionals werken samen in centrum PersonaCura aan op maat gesneden onderzoek (diagnostiek) en behandeling. Bij PersonaCura werken de volgende professionals:
De zorg die wij u bieden is wetenschappelijk onderbouwd en de behandeling is op u afgestemd. Bovendien ontwikkelen en onderzoeken we zelf nieuwe behandelmethoden. Wat maakt onze werkwijze en zorg nog meer bijzonder? De voordelen voor u:
Meer weten over Autisme binnen PersonaCura? Arjan Videler en Rosalien Wilting vertellen er meer over:
Het centrum heeft op 20 juni 2023 opnieuw het TOPGGz-keurmerk van de Stichting Topklinische GGz behaald. Dit keurmerk wordt toegekend aan GGz-afdelingen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van topklinische en vernieuwende patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en kennisdeling.
PersonaCura doet wetenschappelijk (promotie-)onderzoek en werkt nauw samen met Tilburg University. Wij bieden niet alleen behandeling, maar onderzoeken deze ook op zijn effecten. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe behandelvormen voor senioren. Op dit moment lopen de volgende wetenschappelijke onderzoeken:
Bekijk ook eens al onze wetenschappelijke publicaties.
Om bij ons in behandeling te komen, moet uw huisarts u naar ons verwijzen. Ook kan uw huidige behandelaar of medisch specialist dit doen. Als we uw aanmelding hebben ontvangen, nodigen we u uit voor een intakegesprek, waarin we afspraken met u maken over verder onderzoek dat we samen met u wenselijk vinden. U kunt bij ons ook terecht voor een second opinion; ook dit gaat via uw huisarts, uw huidige behandelaar of uw medisch specialist Uw verwijzer kan u op de website via dit formulier aanmelden voor een second opinion. De procedure is gelijk aan het diagnostiektraject, met als uitzondering dat tijdens het adviesgesprek een advies aan u en uw verwijzer wordt gegeven voor het uitvoeren van de behandeling ergens anders.
Voor verwijzers zijn er verschillende consultatie- en adviesmogelijkheden. Neem contact met ons via personacura@ggzbreburg.nl of via 088-0162636. Voor meer informatie over wanneer naar PersonaCura te verwijzen, bekijk deze folder.
Voor senioren met autisme bieden we onder meer de psycho-educatiecursus ‘Ik en autisme 60+’, de behandelgroep ‘Omgaan met autisme 60+’. Voor senioren met ADHD bieden we een de psycho-educatiecursus ‘ADHD 60+‘ en de ‘behandelgroep ADHD 60+’. Onze behandelingen kunnen gecombineerd worden met medicatie, beeldende therapie of systeemtherapie. Voor persoonlijkheidsproblematiek bieden wij onder andere schematherapie en VERS. Beluister hier de 'Binnen bij Breburg podcast' over VERS bij senioren >
Manager behandeling / Psychotherapeut
Klinisch Psycholoog
Klinisch Psycholoog
Psychiater
Psychiater
GZ-psycholoog
Psychiater
PersonaCura biedt behandeling aan cliënten van 60 + en ouder met psychische klachten, zoals:
Heeft u één van de hiervoor genoemde klachten en heeft u moeite in de omgang daarmee? Of misschien heeft u een van de volgende vragen?
Herkent u zich in de genoemde klachten of vragen? Dan kunt u met uw huisarts of medisch specialist overleggen of zij u kunnen doorverwijzen naar centrum PersonaCura bij GGz Breburg. Uw arts kan u met het aanmeldformulier op deze website aanmelden.
In de volgende gevallen kunnen wij u helaas niet helpen:
Deze voorwaarden gelden niet als u een advies wilt (consult) of een second opinion.
Uw behandeling bestaat uit verschillende stappen, van onderzoek tot nazorg. De eerste stap is het intakegesprek en het diagnostisch onderzoek, om duidelijkheid te krijgen over uw problematiek. De laatste stap in de behandeling kan nazorg zijn voor bijvoorbeeld uw medicijnen, die u als onderdeel van de behandeling voorgeschreven heeft gekregen.
De intake bestaat uit: intakegesprek, diagnostiek, overleg en adviesgesprek. Afhankelijk van het advies kan het vervolg dan zijn: behandeling op een andere afdeling, of behandeling binnen PersonaCura.
Bij PersonaCura bestaat een behandeling uit de volgende stappen:
In sommige gevallen biedt dit voldoende houvast en wordt intaketraject hiermee beëindigd, in andere gevallen volgt er een:
Blijkt uit de onderzoeken dat u toch andere klachten heeft, dan kijken we samen met u naar andere mogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld verwijzing zijn naar een ander specialisme bij GGz Breburg. Of verwijzing naar een andere instantie, die een beter passende behandeling kan geven. Samen met u doen we wat we kunnen, om u op weg te helpen naar passende hulp en perspectief op verandering.
Bekijk ook eens al onze innovatieve behandelingen.
Voorafgaand u uw behandeling vindt onderzoek (diagnostiek) plaats. Hierdoor wordt beter bepaald welke behandeling voor u optimaal is.
Tijdens het diagnostisch traject worden uw klachten en symptomen in kaart gebracht, in nauw overleg met de verwijzer en vindt psychodiagnostisch onderzoek plaats. Dit leidt tot een geïntegreerde visie op diagnose en behandeling in overleg met u als cliënt. Onderscheidend van de specialistische GGz is dat binnen PersonaCura heel breed gekeken wordt.
Uw verwijzer kan u op de website via dit formulier aanmelden voor een second opinion. De procedure is gelijk aan het diagnostiektraject, met als uitzondering dat tijdens het adviesgesprek een advies aan u en uw verwijzer wordt gegeven voor het uitvoeren van de behandeling ergens anders.
Bent u huisarts of medisch specialist en wilt u:
Klik dan door naar de pagina voor verwijzers. Voor verwijzers zijn er verschillende consultatie- en adviesmogelijkheden: eenmalig consult, diagnostisch traject en advies.
PersonaCura biedt een aantal innovatieve behandelingen.
Uw behandelgegevens kunnen voor wetenschappelijk onderzoek gebruikt worden. Die gegevens worden altijd dusdanig verwerkt dat ze niet tot u als persoon herleidbaar zijn; uw persoonlijke gegevens zijn daardoor veilig bij PersonaCura en worden niet zonder uw toestemming gedeeld met derden. U wordt altijd toestemming gevraagd om uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek te gebruiken.
Wilt u ons een compliment geven, of vindt u dat we iets beter hadden moeten doen? In beide gevallen horen we dat graag. Uw ervaringen helpen ons om onze zorg en service te verbeteren. Lees hier meer.
Voor sommige mensen die in behandeling zijn in de geestelijke gezondheidszorg blijkt een specialistische behandeling niet voldoende. Bijvoorbeeld omdat de psychische problemen zeer ernstig, complex of zeldzaam zijn. Deze groep heeft hoogspecialistisch zorgaanbod nodig. Het TOPGGz-keurmerk laat zien waar cliënten voor deze hoogspecialistische diagnostiek en behandeling terecht kunnen.
Voor u betekent hoogspecialistische zorg een perspectief op herstel als een specialistische behandeling niet of onvoldoende heeft geholpen. Bij TOPGGz-afdelingen kunt u terecht voor een second opinion, voor een advies over diagnose of behandeling of voor een innovatief behandelaanbod. Bijvoorbeeld bij ons Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) en PersonaCura.
Hoogspecialistische (ggz) zorg wordt ook wel derdelijns zorg genoemd.
De academische staf bij PersonaCura bestaat uit:
Hoogleraar: prof. dr. S.P.J. (Bas) van Alphen Specialisatie: Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen.
Academische staf: senior onderzoekers:
• dr. M.A. Ouwens. Specialisatie: Persoonlijkheidsstoornissen en autisme bij senioren.
• dr. A.C. Videler. Specialisatie: Persoonlijkheidsstoornissen en autisme bij senioren.
• dr. H. Andrea. Specialisatie: Autisme en ADHD bij senioren.
• dr. I. Elfeddali. Specialisatie: Persoonlijkheidsstoornissen en autisme bij senioren.
Promovendi:
E. Ekiz, treatment of emotional dysregulation in personality disorders in older adults.
L. van Donzel, positive schema therapy in older adults.
I. Verbeek, autism in older adults.
Wij geven je hoop! Samen werken we aan behapbare doelen, die (opnieuw) betekenis geven aan je leven en je helpen in je herstel. Zo verandert je psychiatrische kwetsbaarheid van ‘te groot om te overzien’ in ‘klein genoeg om mee te leven’.