Structuur in je week en een zinvolle besteding van je tijd zijn voor ieder mens belangrijk, maar voor een goed herstel zijn ze essentieel. Het Centrum Werken & Leren ondersteunt je bij het vinden (of voortzetten) van je werk, opleiding of een andere vorm van dagbesteding.

Als je een psychische kwetsbaarheid hebt, is werken of leren niet altijd gemakkelijk. Het kan lastiger zijn om je te concentreren op je taken, afspraken na te komen, of een gezond dag- en nachtritme aan te houden. Wij kunnen je hierbij helpen. We werken nauw samen met je behandelaars en zoeken naar kansen die aansluiten bij jouw mogelijkheden. 

Aan de slag binnen je mogelijkheden 

Binnen Werken & Leren krijg je een leer-werkcoach die je het gehele traject begeleidt. Wij lopen korte of langere tijd met je mee. Wij hebben een korte lijn met de behandelaar en zorgen voor goede afstemming. We werken steeds vaker samen met gemeenten en UWV. 

Betaald werk 

We stappen af op werkgevers waar je graag aan de slag zou gaan. Met goede begeleiding is er veel mogelijk, we doen ons uiterste best om kansen voor je te creëren. 

Activiteiten


Bij Werken & Leren kun je ook terecht voor activiteiten, verdeeld over onze diverse locaties. Klik op de link om naar het aanbod van de desbetreffende locatie te gaan: 
Etten-Leur, Dongen, Oosterhout, Breda en Tilburg.   

Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus vinden de activiteiten plaats in kleinere groepen en kunnen locaties tijdelijk wijzigen. 

Vanwege de vakantieperiode kan het zijn dat er in de maanden juli/augustus aanpassingen worden gedaan op deze basisroosters. Voor actuele informatie kunt u terecht bij het secretariaat van Werken & Leren: 088-0165800

Actief zijn 

Onze dienstverlening bestaat uit coaching. Je kunt jezelf trainen op verschillende vlakken; denk bijvoorbeeld aan arbeids- en sociale vaardigheden. Er is een inloopruimte waar je mensen kunt ontmoeten en aan activiteiten kunt meedoen.  Wij bieden zo gezamenlijke trajecten, gebaseerd op de visie van herstelondersteunende zorg en positieve gezondheid. Deze dienstverlening bieden wij zo min mogelijk GGz op locaties en terreinen. Daarom zoeken we in overleg met jou naar kansen in je woonwijk, bijvoorbeeld bij buurthuizen, sociaal werkbedrijven, zorgboerderijen of sportscholen. Ook projecten op het gebied van administratie, boekbinden, groenonderhoud, horeca of houtbewerking zijn mogelijk.   

Overigens zijn we ook intern actief bij GGz Breburg op onze terreinen in Dongen en Etten-Leur. Ons doel daar is ook participatie naar gelang je eigen mogelijkheden. We noemen dit de ART-methode.  
 

Meer informatie  en aanmelden

Als je interesse hebt in het aanbod van werken & leren neem dan contact op met het secretariaat. Zij kunnen je vertellen welke mogelijkheden er zijn en welke aanmeldroute passend is.

 

Secretariaat Werken & Leren 

Tel: (088) 016 58 00 

Mail: secretariaatwerkenenleren@ggzbreburg.nl