Cliënt heeft sleutel tot herstel

Ervaringsverhalen

"De mensen die ik ontmoet, hebben vaak weinig energie. Ik probeer de situatie te normaliseren. Mijn eigen ervaringen zijn daarbij een hulpmiddel om mensen te helpen. Cliënten vinden gelijkwaardigheid heel fijn, omdat ze erkenning en herkenning krijgen."

"De persoonlijke benadering is een heel sterk punt van GGz Breburg. De cliënt mag zichzelf zijn. Samen met de cliënt kijk je wat het beste is. De cliënt heeft zelf de sleutel tot zijn herstel. Daarom staan eigen regie en autonomie bij GGz Breburg voorop. Als je de baas bent over je eigen leven en zelf weer de regie kunt voeren over je leven, dan kan er echt iets veranderen."

"Een psychose komt vaak na een emotionele periode. Een echtscheiding, ziekte, verlies, indringende dingen die veel invloed hebben op wie je bent. Je raakt in de war omdat je er niet mee om kunt gaan. Je krijgt last van waanideeën, hallucinaties, je hoort stemmen. Je bent uit balans."

"Het FACT-team waar ik voor werk is een behandelteam. Daar hoort ook preventie bij. Wat we als FACT-team doen, is een psychose voorkomen door cliënten handvatten te bieden. We helpen mensen bijvoorbeeld om regelmatig te leven en leren ze hoe ze stress kunnen vermijden. Je wilt de kwaliteit van leven goed houden. Dat doe je door verder te kijken dan iemands kwetsbaarheid."

"Voor specialisten ben ik als ervaringsdeskundige een belangrijke aanvulling op de medische kennis die ze hebben. Ervaringsdeskundigen hebben dezelfde ervaringen als cliënten. Als iemand een bepaald probleem heeft, kan ik vaak zeggen wat hij nodig heeft. Dat dat als waardevol wordt ervaren, blijkt wel uit het feit dat er steeds meer ervaringsdeskundigen werken bij GGz Breburg."

Website feedback

Wij bedanken u voor de tijd die u neemt om ons van feedback te voorzien. Door uw hulp kunnen wij deze website nog beter op uw behoeften afstemmen.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
We horen graag uw motivatie voor bovenstaande keuze. Indien wij u mogen benaderen voor verdere toelichting, laat dan ook uw e-mailadres achter.