Jurre was 20 toen hij aanklopte bij het Centrum Eetstoornissen en tijdelijk werd opgenomen. Inmiddels is hij uit het dal en volgt hij de opleiding verpleegkunde: “Ik hoop dat ik later ook bij iemand het verschil kan maken.”

 “Het duurde even voordat ik de weg naar herstel te pakken had. Ik ben heel lang eigenwijs gebleven, door toch niet te willen zijn wie ik ben."

"In de kliniek kreeg ik cognitieve gedragstherapie , maar dit werkte niet voor mij. Ik raakte in een crisis en belandde bij JOIN, een groep voor jongvolwassenen die intensieve zorg nodig hebben. Daar ontdekte ik dat mijn eetstoornis voortkwam uit genderproblematiek"

"Na 3 maanden bij JOIN mocht ik weer naar huis, maar daar kreeg ik een terugval. In het Centrum voor Veerkracht en Stabiliteit begon ik toen met dialectische gedragstherapie, dat heeft mij ontzettend geholpen. We onderzochten eerst welk gedrag ik vertoonde en waar het vandaan kwam, pas daarna keken we of ik er iets anders tegenover kon zetten. De klik met de psycholoog hielp daar heel erg bij. Ik heb er hard voor moeten werken, maar aan het einde van het traject ging het snel beter. Ik begon weer met werken, richtte me weer op school en langzaam kwam ik terug in de maatschappij.“

"Ik voelde dat ik voor mijzelf mocht kiezen"

“Mijn vrienden bleven tijdens mijn herstelproces gewoon langskomen en vroegen steeds hoe het met me ging, ik ben niemand verloren. Ook mijn familie en mijn vriendin zijn me altijd blijven steunen. Het moment waarop mijn vriendin zei: ‘Ik wil niet de enige in deze relatie zijn die gelukkig is’, was voor mij een keerpunt. Toen voelde ik dat ik écht voor mezelf mocht kiezen; ik dacht altijd dat iedereen me zou verlaten als ik dat deed. Ik voel nu veel meer rust. "

"Ik heb nog steeds contact met een paar mensen die ik heb ontmoet bij het Centrum voor Eetstoornissen. De begeleiding heeft ons wel gewaarschuwd, want het gevaar dreigt dat we elkaar ‘meesleuren’ in onze eetstoornis. Dat is nog niet gebeurd, we begrijpen elkaar juist heel goed. En als het even niet werkt, dan neem ik afstand. Dat kan ik dan ook gewoon zeggen.”

"ik hoop ooit voor anderen het verschil te maken"

“Mijn herstelproces heeft mij zoveel opgeleverd, dat ik later graag als verpleger in de psychiatrie aan de slag wil. Ik kijk niet terug naar wat goed of fout is gegaan, door mijn verleden draag ik juist een schat aan ervaringen met me mee. Daarmee hoop ik ook ooit bij anderen het verschil te maken. ‘’