Eetstoornis niet erkend

Ervaringsverhalen

“Momenteel ben ik lerares. Het verontrust me wat leerlingen me (over zichzelf) vertellen. Ze zijn ongelofelijk bezig met hun lichaam, steeds aan het discussiëren hoe dik ze zijn, en aan het overwegen wat ze wel en wat ze niet zouden mogen eten. Omdat ik zelf nog steeds aan het herstellen ben van een eetstoornis, ben ik soms bezorgd over het beeld dat ik overbreng op mijn leerlingen.”

“Mijn ervaring met mijn eigen ouders en het herstellen van mijn eetstoornis, heeft me niet alleen veel geleerd over mezelf, het heeft me ook geleerd hoe ik wil omgaan en werken met mijn leerlingen en hun ouders. Als ik een gesprek heb met een ouder van een leerling, besef ik vaak dat de boodschap die ik wil overbrengen naar de ouders, dezelfde is als die ik zelf graag van mijn eigen ouders had gekregen. De meeste ouder-kind-conflicten die ik tegenkom als lerares, kunnen opgelost worden als de ouder met zijn kind praat of luistert naar de boodschap van hun kind.”

Website feedback

Wij bedanken u voor de tijd die u neemt om ons van feedback te voorzien. Door uw hulp kunnen wij deze website nog beter op uw behoeften afstemmen.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
We horen graag uw motivatie voor bovenstaande keuze. Indien wij u mogen benaderen voor verdere toelichting, laat dan ook uw e-mailadres achter.