Wil je ons een compliment geven, of vind je dat we iets beter hadden moeten doen? In beide gevallen horen we dat graag. Jouw ervaringen helpen ons om onze zorg en service te verbeteren.

Waar kan ik terecht?

Je kunt je compliment of klacht het beste rechtstreeks vertellen aan degene die ervoor verantwoordelijk is. Wil je dat niet, of weet je niet bij wie je moet zijn? Dan zijn er verschillende andere mogelijkheden. We hopen dat je er gebruik van maakt, vooral als je ergens ontevreden over bent, want we lossen het probleem graag op.

Een klacht indienen

Onze klachtenfunctionaris luistert naar iedereen die een klacht heeft over GGz Breburg. Hij stelt zich neutraal op en bespreekt met je hoe je het best met je klacht kunt omgaan.  Als je alleen iets wilt doorgeven en geen behoefte hebt aan een gesprek, dan kun je een brief of e-mail schrijven aan de klachtenfunctionaris. Hij geeft je klacht vervolgens door aan degene die er verantwoordelijk voor is. Als je een probleem wilt oplossen of uitpraten, dan kan de klachtenfunctionaris een bemiddelingsgesprek of -traject starten. Zo kom je op een snelle en informele manier in gesprek met de juiste mensen. Bijna alle klachten worden op deze manier naar tevredenheid opgelost. Mocht dat bij jou niet lukken, dan kan de klachtenfunctionaris je vertellen wat je nog meer kunt doen. Zo kun je een formeel oordeel over je klacht aanvragen.

Je kunt alleen een klacht indienen over jouw ervaring of situatie, maar je mag wel iemand anders machtigen om dit namens jou te doen. Als het gaat om iemand die is overleden, dan kunnen de directe nabestaanden een klacht indienen.

Hulp bij het formuleren of bespreken van je klacht

Als je hulp wilt bij het formuleren of bespreken van je klacht, dan kun je terecht bij de PatiëntenVertrouwensPersoon (PVP) of Familievertrouwenspersoon (FVP, voor familie en naasten). Zij zijn onafhankelijk van GGz Breburg en kunnen je extra ondersteunen en adviseren. 

Meer informatie

Klachtenopvang cliënten

Postbus 770,  5000 AT Tilburg 
Klachtenopvang@ggzbreburg.nl
Klachtenfunctionaris: (06) 22 13 82 79
Secretariaat: (06) 30 69 52 86


PVP Regio West Brabant

Simon Berg 
s.berg@pvp.nl 
(06) 44 39 02 41 

PVP Regio Midden Brabant

Pleun van Onzenoort
p.van.onzenoort@pvp.nl
(06) 30 53 41 34


Stichting PatiëntenVertrouwensPersonen (PVP)
Zie website Stichting PVP.


FVP GGz Breburg

Mw, J. van Nimwegen 
j.vannimwegen@lsfvp.nl 
(06) 46 94 38 81 


Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP)
Zie website Stichting LSFVP.

Voor alle vragen en klachten over de gezondheidszorg kun je ook terecht bij het Adviespunt Zorgbelang. Bekijk ook de folder 'Wat kun je doen als je een klacht hebt?'.