Wat is e-health?

E-health is - kort gezegd - het toepassen van digitale middelen in de zorg. Denk aan (zelfhulp)modules, chatten of oefenplannen. Middelen die je helpen, precies op de manier en op het moment dat je er behoefte aan hebt. Zo worden mensen digitaal ondersteund op weg naar herstel. Een online behandeling kan een goede aanvulling zijn op de gesprekken met je behandelaar. GGz Breburg maakt gebruik van Minddistrict om online informatie en communicatie aan te bieden binnen een streng beveiligde omgeving. 

Waarom e-health?

Digitale middelen zijn overal en we gebruiken ze aan de lopende band. Voor de zorg worden ze echter nog beperkt ingezet. E-health kan namelijk een grote toevoeging zijn voor cliënten, voor zorgverleners én voor zorginstellingen. Mensen hebben met e-health hulp letterlijk in hun broekzak. Zorgverleners hebben meer mogelijkheden om mensen te ondersteunen, ook tussen afspraken in. Organisaties kunnen meer mensen helpen, en hen laagdrempelig bereiken.

Voor wie is e-health?

E-health is in principe geschikt voor iedereen met toegang tot een smartphone, een tablet of een computer. Alle cliënten van Breburg met een e-mailadres krijgen een uitnodiging om gebruik te maken van Minddstrict. Wanneer cliënt langer moet wachten op een intake, kan cliënt alvast aan de slag met zelfhulpmodules.

Waarom Minddistrict?

Minddistrict is een veilig, flexibel en gebruiksvriendelijk e-healthplatform met een uitgebreide catalogus aan e-healthmodules, dagboeken, plannen en meer.

Waarvoor kunnen we Minddistrict gebruiken?

  • Het aanbieden van online modules
  • Inzage in dossier
  • Veilig communiceren met je behandelaar
  • Blended behandeling (deels online behandeling, deels behandeling op locatie)

Meer weten?

Als je vragen hebt over je online behandeling, neem dan contact op met je behandelaar. Wil je meer weten over het behandelportaal Minddistrict Bekijk de help-pagina van Minddistrict.