De raad van toezicht van GGz Breburg heeft Julliëtte van Eerd benoemd als voorzitter van de raad van bestuur. Zij treedt op 1 februari 2019 in dienst. Van Eerd volgt daarmee Guus van Weelden op, die sinds september lid van de raad van bestuur is geworden bij het UWV.

Van Eerd (1968) is een oude bekende van GGz Breburg: tot en met 2015 was zij enkele jaren directeur bedrijfsvoering Volwassenenzorg bij de ggz-instelling. Momenteel is Van Eerd nog voorzitter van de raad van bestuur bij ggz-instelling Mondriaan. Daarnaast is ze lid van de raad van toezicht bij Expertisecentrum Epilepsie Kempenhaeghe in Heeze en bij Ouderenzorgorganisatie Van Neynsel in Den Bosch.

Van Eerd rondde de studie Biomolecular Sciences cum laude af aan de Universiteit van Utrecht en heeft daarnaast de MBA bedrijfskunde op Nyenrode positief afgesloten. Zij is werkzaam geweest bij Radboudumc waar zij medisch wetenschappelijk onderzoek verrichtte en haar promotie afrondde in 2005. Vervolgens is zij onder meer werkzaam geweest als manager bedrijfsvoering Reumatologie bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen.

Ariëtte van Reekum, raad van bestuur GGz Breburg: “Julliëtte is een dynamische persoonlijkheid met een scherp analytisch vermogen. Ze is verbindend en heeft het vermogen om haar bedrijfsmatige kennis te integreren met haar hart voor de zorg. Ik kijk uit naar de samenwerking met haar.” De voorzitter van de raad van toezicht van GGz Breburg, Martin Bontje, is verheugd met de benoeming en komst van Julliëtte van Eerd.