Guus van Weelden vertrekt als voorzitter van de raad van bestuur van GGz Breburg. Met ingang van 1 september is hij benoemd tot lid van de raad van bestuur van het UWV en wordt daar verantwoordelijk voor de divisie Uitkeren, het WERKbedrijf en Sociaal Medische Zaken.

Sinds 2009 is Guus van Weelden voorzitter van de raad van bestuur van GGz Breburg, samen met Ariette van Reekum. Daarvoor was hij voorzitter van de raad van bestuur van Florence.

Guus van Weelden zegt in de aankondiging van zijn vertrek: ‘Ik heb met heel veel plezier en voldoening gewerkt binnen GGz Breburg, waar we met z’n allen mooie resultaten hebben bereikt. De komende maanden sluit ik een prachtige tijd af en het doet ook een beetje pijn om afscheid te nemen van GGz Breburg.'

Martin Bontje, voorzitter van de raad van toezicht, vindt het jammer dat hij vertrekt maar begrijpt zijn volgende stap. Guus van Weelden heeft GGz Breburg op de kaart gezet met het motto voor cliënten en medewerkers: ‘Je leven de baas blijven’.

Wie Guus van Weelden opvolgt is nog niet bekend, de wervingsprocedure is in gang gezet.

GGz Breburg biedt een breed – en specialistisch – pallet aan zorg aan mensen met psychiatrische problemen en belooft iedereen die een beroep op haar doet om samen de weg te zoeken, vanuit alle complexiteit, naar een situatie die hij weer aankan.