In deze tijden van corona hopen wij dat iedereen zijn leven de baas blijft. Ben je op zoek naar wat afleiding? We plaatsen daarom regelmatig video's of tips op social media. Hieronder een overzicht van deze tips.

Online paardrijden in het bos

Altijd al eens op de rug van een paard willen zitten? Dit is je kans! Kijk online mee vanaf het paard van onze medewerker Hennie Snoeren (PIT verpleegkundige bij Zorggroep Senioren en PersonaCura). Een ontspannend ritje door de bossen van de Loonse en Drunense Duinen met haar Fries Maiko. In het voorjaar zijn de bossen erg mooi en soms kom je een hert tegen. Op deze manier maakt zij, samen met haar vrienden, jouw hoofd leeg.

Klik hier voor de video.

Doe mee met de prijsvraag van het Huysmuseum!

Doe je mee met de creatieve prijsvraag van het Huysmuseum? Je kunt een bijzondere prijs winnen. Monique en Mariandel laten in dit filmpje zien hoe zij deze opdracht zouden aanpakken. Laat je inspireren en doe mee!

Wat moet je doen?
- Maak of kies een leuke selfie van jezelf uit.
- Maak dan een keuze voor het materiaal (je kunt tekenen, krijten, schilderen, kleien, enz.)
- Ga creatief aan de slag met je kunstwerk
- Is het af, maak er dan een foto van en stuur deze voor 25 mei naar: huysmuseum@ggzbreburg.nl
De winnaar wordt op 2 juni gedeeld via de website en Facebookpagina van het Huysmuseum. 

Mentale workout in 8 minuten

Ben je op zoek naar wat afleiding? Plan elke dag 8 minuten tijd in voor een mentale workout van 3FM-presentatrice Anqelique Houtveen. Ze heeft een dagelijkse workoutvideo op YouTube voor de geest. Laagdrempelig en bovenal leuk om te doen. Kijk hier voor meer info.

Bekijk de expositie: Betekenisvol meedoen!

Bekijk onze expositie met het thema: Betekenisvol meedoen! Dat kan online via deze video, maar ook op locatie op afspraak. De kunstwerken variëren van schilderijen en tekeningen tot gedichten en beelden. Ze zijn gemaakt door verschillende cliënten van de FACT-teams uit Breda. 
 
De tentoonstelling was onderdeel van de Week van de Psychiatrie, die vanwege corona is verplaatst naar maart 2021. Om de kunst toch te delen en om op gepaste afstand contact te zoeken met elkaar, willen we iedereen bij deze uitnodigen om de tentoonstelling te bezoeken. 

Wanneer: maandag en woensdag van 13.30 tot 15.30 uur 
Waar: Loopschansstraat 101 te Breda

Langskomen kan alleen op afspraak, met maximaal 2 personen per keer. Reserveren kan bij John Jongejan, via: j.jongejan@ggzbreburg.nl. Hij geeft ook de rondleiding.

Enkele tips voor afleiding uit 'De Piramide'

In deze tijden van corona hopen wij dat iedereen zijn leven de baas blijft. Ben je op zoek naar wat afleiding? In het magazine 'De Piramide' staan een paar tips hoe je deze periode kunt doorkomen, zoals spelletjes om je brein te trainen, om thuis te sporten, om creatief bezig te zijn en om te beeldbellen. Bekijk deze tips op pagina 12 en 13 het nieuwe nummer van De Piramide, via deze link.


'Ik wil meedoen' op YouTube

Daarnaast heeft 'Ik wil meedoen' een speciaal YouTube-kanaal, waar je inspiratie kunt halen over allerlei onderwerpen. Daarnaast hebben zij ook regelmatig online livestreams. Kijk voor meer info op deze link.