Nieuws

Nieuwsberichten

Recent nieuws

 • Mijn eerste 100 dagen als geestelijk verzorger

  "Hoe waren de eerste honderd dagen voor jou als geestelijk verzorger bij GGz Breburg?", vroeg mijn leidinggevende onlangs. Bij deze mijn antwoord. meer..

  Geplaatst: 22-02-2018

 • Zorgvisie: 'Basis-ggz is 2000 euro voordeliger per patiënt'

  Een behandeling in de basis-ggz voor patiënten met een depressie of angststoornis is net zo goed als een behandeling voor vergelijkbare patiënten in de gespecialiseerde ggz van voor de invoering van de basis-ggz. De basis-ggz is wel veel goedkoper: per patiënt scheelt dat 2.000 euro. Alleen zijn de NZa-tarieven voor de basis-ggz niet kostendekkend, waardoor ggz-aanbieders verlies lijden. Dat blijkt uit een studie naar de kosteneffectiviteit in de ggz. Op 9 februari verscheen hierover een bericht op de website van Zorgvisie. meer..

  Geplaatst: 9-02-2018

 • Cliënten Centrum Senioren fietsen heel de wereld over

  Binnen de klinieken Cure van het Centrum Senioren aan de Korvelseweg in Tilburg wordt veel aandacht besteed aan beweging bij senioren. Zo wordt elke dag het activiteitenprogramma gestart met bijna alle cliënten in de sportzaal. Deze is verdeeld in een fitnessgedeelte en een sport- en spelgedeelte. Sinds enkele weken is het bij de fitness mogelijk om vanaf de cardioapparatuur op alle plekken van de wereld te komen, dichtbij of juist ver weg. meer..

  Geplaatst: 2-02-2018

 • Ouderenpsychiatrie op de kaart

  Recent is het boek ''Psychische klachten bij ouderen: Diagnose en behandeling'' verschenen. Een boek boordevol tips, trucs en casusbeschrijvingen voor een breed scala aan gezondheidszorgprofessionals. Arjan Videler, psychotherapeut en onderzoeker bij GGz Breburg, verzorgde de inhoudelijke redactie voor de Nederlandse en Vlaamse situatie en schreef het voorwoord. meer..

  Geplaatst: 31-01-2018

En verder...

Website feedback

Wij bedanken u voor de tijd die u neemt om ons van feedback te voorzien. Door uw hulp kunnen wij deze website nog beter op uw behoeften afstemmen.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
We horen graag uw motivatie voor bovenstaande keuze. Indien wij u mogen benaderen voor verdere toelichting, laat dan ook uw e-mailadres achter.