GGz Breburg is binnen de landelijke GGz koploper in een aantal belangrijke maatschappelijke vernieuwingen:
  • We voerden als eerste GGz-instelling High & Intensive Care (HIC) in, een nieuwe manier van crisiszorg zonder separeren;
  • We zetten ons er als eerste ggz-instelling actief voor in om roken binnen de psychiatrie te ontmoedigen;
  • We maken deel uit van een regionaal project om het aantal suïcides in Noord-Brabant terug te dringen;
  • We ontwikkelden met steun van landelijke experts en andere instellingen een nieuwe aanpak voor de langdurige klinische zorg: Active Recovery Triad (ART).

Kennis Innovatiecentra

We hebben twee Kennis Innovatie Centra (KIC) opgericht, waar studenten samen met ervaringsdeskundigen werken aan verbeteringen in ons zorgproces. We bieden ze onderzoeksvragen aan uit de praktijk, die zij onder deskundige begeleiding uitwerken. Avans Hogeschool Verpleegkunde en Sociale Studies, Fontys Hogeschool Verpleegkunde, ROC Tilburg, Vitalis College en de opleiding tot Verpleegkundig Specialisten (GGZVS) participeren in de KIC. 

De Zorgacademie

GGz Breburg is ook actief betrokken bij en partner van de Zorgacademie. Dit is een netwerkorganisatie van zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en overheid, die via diverse projecten werken aan een toekomstbestendige zorgsector.

De Zorgacademie

Intensive Home Treatment (IHT)

Het motto van GGz Breburg voor iedereen die in een crisis een beroep op ons doet, is: 'herstellen doe je thuis en met de mensen die belangrijk voor je zijn'. De vorm die we daarvoor kiezen heet IHT en is nu vol in ontwikkeling. Maar wat is IHT nu eigenlijk en wat kan het voor jou als cliënt gaan betekenen? Bekijk deze korte video: