Onze dochteronderneming Indigo Brabant biedt behandeling en begeleiding bij psychische problemen die minder complex van aard zijn dan de problematiek die we bij GGz Breburg behandelen. Indigo helpt mensen door heel Nederland: jong en oud, man en vrouw, gelovig en ongelovig.

Indigo Brabant biedt kortdurende psychische hulp aan jongeren, volwassenen en ouderen. Er zijn geen of zeer korte wachttijden, dus je kunt snel aan de slag. Na verwijzing door de huisarts, gemeente, of een andere organisatie stel je samen met je behandelaar een behandelplan op. Het uitgangspunt hierin is optimisme: jouw kracht en mogelijkheden staan centraal.

Bewezen effectief

Indigo werkt alleen met bewezen effectieve behandelmethoden, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR. Een behandeling duurt relatief kort. Vaak ben je daarna (vrijwel) van je klachten af, maar dat lukt niet altijd. Als je klachten chronisch zijn, kun je bij Indigo begeleiding krijgen om te leren leven met je kwetsbaarheid. Er is ook hulp voor familieleden en naasten van mensen met psychische problemen, in de vorm van trainingen of cursussen.

Franchise

Indigo Brabant is onderdeel van de landelijke franchiseorganisatie Indigo. In totaal zijn er ongeveer 200 locaties door heel Nederland, waar jaarlijks meer dan 35.000 mensen worden geholpen. Bijna alle huisartsengroepen werken samen met Indigo.

Meer informatie

Op de website van Indigo vind je alle locaties en het cursusaanbod.