De Aanloop is is een laagdrempelige inloop door heel de regio.


Klik hier voor alle aanlopen. 

Wat doet de aanloop voor mij?

Lees hieronder het verhaal van een bezoeker.

"Toen ik begin vorig jaar na een intensief hersteltraject binnen de GGZ aan een wat rustigere en stabielere periode in mijn leven begon, zocht ik een dagbesteding, maar vrijwilligerswerk was hierbij nog een bruggetje te ver.  

Ik werd op het spoor gezet van De Aanloop. Ik besloot eens kennis te gaan maken op één van de vele locaties en ben er eigenlijk niet meer weg gegaan. Ik besloot in 2018 dagelijks in ieder geval één dagdeel naar een Aanloop te gaan om aan mezelf te werken op een speelse manier en tegelijkertijd afleiding te vinden. Ik trof er een ruime diversiteit aan mensen, allen kleurrijk en veelal gelijkgestemd. Ik vond er ondersteuning bij zaken die ik lastig vind. Ik vond er een mogelijkheid om mezelf te zijn. We kunnen samen koken en eten op sommige dagen en een spelletje doen. De meeste gesprekken zijn natuurlijk luchtig en van alledag maar ook is er ruimte en gelegenheid om dieper in onderwerpen te duiken. Regelmatig ontstaat er een interessante discussie en soms ontstaan er gesprekken waarin een bezoek aan de psycholoog bespaard kan worden. Met andere woorden, regelmatig zie je ‘cliënten’ die vanuit de GGZ komen elkaar helpen. Als je elkaar begrijpt is dat natuurlijk ook gemakkelijker.  

De Aanloop is laagdrempelig, ongedwongen en motiverend. Hier kan ik over dingen spreken die ik niet zomaar met familie of vrienden kan bespreken. Hier kan ik mezelf op mijn tempo ontwikkelen in vaardigheden waar ik moeite mee heb. Daarnaast kan ik mensen bijstaan in problematiek of vraagstukken waar ik toevallig wat meer mee ervaring heb of eerder heb doorlopen. Hier begrijpt men elkaar redelijk snel. Men heeft respect voor elkaar en we steunen elkaar zoveel mogelijk, en dat gaat eigenlijk vrijwel vanzelf. De begeleiders sturen hierin soms bij wanneer dat mogelijk is en staan altijd klaar voor ondersteuning of een goed gesprek. Alles bij elkaar doen we hier bijzondere dingen, al lijkt dat misschien niet altijd zo en spat dat er niet persé vanaf. We komen hier ‘gewoon’ samen, een bijzondere groep mensen die vaak nergens anders terecht kan. Dat vind ik heel bijzonder en dat is het denk ik ook."