Sinds 2008 is GGz Breburg bezig om het aantal separaties te verminderen. Alleen separeren als het echt niet anders kan en dan met de hoogst mogelijke kwaliteit. Een groot deel van de separeerruimtes is inmiddels opgeheven. Het klinkt mooi, minder separeren, maar kan dat eigenlijk wel? Om deze beweging zichtbaar te maken, startte 'Bewogen Deuren', een interactief project met de overbodig geworden separeerdeuren als canvas.

De deuren gaan eruit, letterlijk!

Bewogen Deuren is een project van Marlies van Weelden en Almar Sinte Maartensdijk in opdracht van GGz Breburg, gestart in 2014. Na het succes van de eerste workshops volgde er in 2015 een nieuwe reeks workshops waarin medewerkers en cliënten samen kwamen om hun mening of verhaal over separeren eigenhandig op de deuren te zandstralen. De bewerkte deuren zijn op verschillende locaties van GGz Breburg tentoongesteld en zullen uiteindelijk in een groot kunstwerk worden samengebracht. Bekijk de uitnodiging en meld je aan, de opening is op 17 september!

 
Een impressie van een workshop. Productie: Oscar Pasveer.

Open gesprek

Met Bewogen Deuren willen we een open gesprek voeren over separeren en de discussie over dit gevoelige onderwerp een nieuwe impuls geven. Wil je meer informatie neem dan contact op met ons via workshop@bewogendeuren.nl. Bewogen deuren komt voort uit het Separeerdeurenproject, een initiatief van Tom van Mierlo, directeur behandeling Impact, Simone de Bruijn en Roel Wilmes vanuit de cliëntenraad/commissies. Projectleider vanuit GGz Breburg was Toon de Vos, beleidsadviseur sector Innovatie & Kwaliteit.