Een aantal van onze activiteiten zijn rechtstreeks verbonden aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet zorgt ervoor dat dat iedereen kan meedoen in zijn eigen wijk, dorp of stad. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering, daarom denken we actief mee met de gemeente over het vertalen van signalen naar nieuw Wmo-beleid. Daarnaast investeren we met Indigo in preventie en kunnen verwijzers ons om consultatie en advies vragen.
Voor mensen die ondanks hun zorgwekkende situatie niet zelf om zorg vragen of zelfs zorg mijden, ontwikkelden we onder regie van gemeenten en samen met andere partners bemoeizorg. Vaak gaat het om een combinatie van schulden, verslaving, vervuiling, eenzaamheid, dakloosheid en psychiatrische problemen. Met bemoeizorg proberen we deze mensen te vinden, binden en (uiteindelijk) toe te leiden naar passende hulp of zorg. Hiervoor hebben we samenwerkingsafspraken gemaakt met veiligheidshuizen, zorghuizen, buurtnetwerken en buurtregie. We hebben bemoeizorgteams in Tilburg en Breda, zij zijn zeer vasthoudend.
In de regio Breda regisseert GGz Breburg een aantal maandelijkse casuïstiekoverleggen om mensen met complexe problemen in hun eigen omgeving te helpen. GGD-West-Brabant, Novadic-Kentron, de thuiszorg, gemeenten, woningbouwcorporaties, de sector Verstandelijk Gehandicapten, Maatschappelijk werk en de politie nemen hieraan deel. We bespreken individuele gevallen en spreken meteen af wie actie onderneemt.
Lees meer over onze FACT- en VIP-teams.
Wij geven je hoop! Samen werken we aan behapbare doelen, die (opnieuw) betekenis geven aan je leven en je helpen in je herstel. Zo verandert je psychiatrische kwetsbaarheid van ‘te groot om te overzien’ in ‘klein genoeg om mee te leven’.