Nadine Claassen

Werk & opleiding

Nadine Claassen

"Ernstige psychische problemen kunnen vaak voorkomen worden door mensen in een vroeg stadium hulp te bieden. Als preventiefunctionaris probeer ik vroegtijdig klachten aan te pakken en te voorkomen dat behandeling nodig is. We staan aan de basis en die verantwoordelijkheid maakt ons werk belangrijk."

Nadine Claassen Afdeling: Preventiefunctionaris
Wat de afdeling Preventie en Consultatie bijzonder maakt, is vooral dat we uitgaan van het eigen initiatief en de kracht van mensen. Het blijft altijd iemands eigen keuze om de stap naar de afdeling Preventie en Consultatiei te zetten. Wel sporen we mensen aan hun problemen te erkennen door bijvoorbeeld laagdrempelige workshops te organiseren. Via de krant of internet houden we mensen goed op de hoogte van ons aanbod. ‘Gezondheid in eigen hand’ is een belangrijk speerpunt voor ons.

Binnen de afdeling Preventie en Consultatie organiseren we cursussen, trainingen en ondersteuningsgroepen voor mensen met lichte psychische klachten. We geven onder andere een assertiviteitstraining waarin we deelnemers leren om voor zichzelf op te komen met respect voor zichzelf en voor de ander. Ook geven we voorlichting in openbare gelegenheden en werken we samen met andere instellingen zoals de GGD en het Centrum Jeugd en Gezin. We willen met ons aanbod aansluiten bij dat wat er leeft in de maatschappij. Om dat te bereiken, onderhouden we contacten met onder meer scholen, maatschappelijk werk, welzijnswerkorganisaties en de gemeente.

Ik ben voornamelijk actief in projecten die met jeugd te maken hebben. Doordat ik zelf jong ben, merk ik dat ik dicht bij jongeren sta en hun taal begrijp. Wil je ze bereiken, dan is goed contact de basisvoorwaarde. Ik werk met passie en omdat ik begaan ben met mensen, kunnen en mogen hun verhalen mij ook raken. Je moet wel beseffen dat je binnen een preventief kader aan het werk bent en dat je soms mensen moet doorverwijzen, hoezeer wij ook proberen dat te voorkomen. Ik heb geleerd om ook uit kleine successen voldoening te halen. Als een cursist bijvoorbeeld naar me toe komt en zegt: ‘je hebt de juiste snaar geraakt. De training heeft me echt geholpen.’ Dan ben ik een gelukkig mens.

Website feedback

Wij bedanken u voor de tijd die u neemt om ons van feedback te voorzien. Door uw hulp kunnen wij deze website nog beter op uw behoeften afstemmen.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
We horen graag uw motivatie voor bovenstaande keuze. Indien wij u mogen benaderen voor verdere toelichting, laat dan ook uw e-mailadres achter.