Het Centrum Senioren behandelt voornamelijk 60-plussers met:
Het Centrum Senioren biedt u een geïntegreerde behandeling, die volledig is afgestemd op uw psychische, sociale en fysieke mogelijkheden. Als er een diagnose is gesteld, stellen we samen met u een behandelplan op. Hierin leggen we vast wat wij én u gaan doen om je situatie te verbeteren. Alle zorg die we bieden, is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op de nieuwste inzichten. Tussentijds meten we regelmatig wat het effect is en of uw behandeling moet worden bijgesteld. We gebruiken uw ervaringen ook om de kwaliteit van onze zorg verder te verbeteren.
We kunnen onze behandeling op verschillende manieren aanbieden, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden:
Onze psychiaters staan ketenpartners graag bij met consultatie of advies. We sluiten aan in overleggen met artsen van algemene ziekenhuizen en verpleeg- en verzorginstellingen, om samen te bepalen met welke zorg mensen het best geholpen zijn.
Zelf schakelen we ook hulp in van collega’s, als dat in het belang is van uw herstel. Zo werken er huisartsen in onze klinieken en zijn er geestelijke verzorgers beschikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek over levensvragen en zingeving (ongeacht geloof of levensovertuiging).
Aanmelden
Om bij GGz Breburg in behandeling te komen, moet uw huisarts u naar ons verwijzen. Soms kan ook een medisch specialist of het sociaal wijkteam dit doen. Zodra we een verwijsbrief hebben ontvangen, nodigen we u uit voor een intakegesprek.
Klik hier voor een folder over afdeling Care van Centrum Senioren.
We begrijpen dat je snel geholpen wilt worden. Door zo efficiënt mogelijk te werken en waar nodig tijdelijk extra behandelaren in te zetten, lukt het ons de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De actuele wachttijden bekijk je hier.
Heb je met spoed medische hulp nodig of is er sprake van (dreigend) geweld of (levens)gevaar? Bel dan meteen 112. Bij andere acute psychische problemen ga je eerst naar je huisarts, of (buiten kantooruren) de huisartsenpost. De hulpdiensten van 112 en de huisartsen kunnen de crisisdienst van GGz Breburg inschakelen.
Onze crisisdienst is 24 uur per dag bereikbaar en werkt intensief samen met de huisartsenpost, politie, ziekenhuizen en verslavingsinstelling Novadic Kentron. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de situatie zo snel mogelijk stabiliseert.
Als je last hebt van psychosen, verslaving of complexe psychiatrische problemen, word je regelmatig geconfronteerd met crisisperioden. ART-teams zijn gespecialiseerd in het (zoveel mogelijk) voorkomen van een crisis en in het behandelen ervan. De teamleden kunnen bijvoorbeeld vaker langskomen, of je medicijnen aanpassen. Samen met jou en je naasten maken ze een crisissignaleringsplan, waarin staat hoe iedereen (snel) kan reageren als er een crisis dreigt. Ook maken we samen risicotaxaties, om in te schatten wat er kan gebeuren in een crisis (denk aan suïcidale gedachten, angst of agressie). Als het ondanks alle inzet toch nodig is dat je wordt opgenomen, dan kun je terecht op de high intensive care (HIC).
Een gedwongen opname is een allerlaatste optie, die alleen wordt toegepast als de rechter vaststelt dat je een risico vormt voor je eigen veiligheid of die van anderen. Alleen dan mogen we je tegen je wil opnemen voor een behandeling. We beseffen heel goed dat een gedwongen maatregel heel bedreigend is. Daarom doen we ons uiterste best om met je in gesprek te blijven en je mening te respecteren. Hoe een gedwongen maatregel moet worden aangevraagd en toegepast, is vastgelegd in de Wvggz (Wet verplichte ggz). Als je hier meer over wilt weten, of een klacht hebt over onze aanpak, dan kun je terecht bij de Patiëntvertrouwenspersoon. Deze is volledig onafhankelijk van GGz Breburg.
Wij geven je hoop! Samen werken we aan behapbare doelen, die (opnieuw) betekenis geven aan je leven en je helpen in je herstel. Zo verandert je psychiatrische kwetsbaarheid van ‘te groot om te overzien’ in ‘klein genoeg om mee te leven’.