De zorg gaat bij GGz Breburg zoveel mogelijk door. We nemen extra maatregelen om het coronavirus de baas te blijven. We bekijken continue naar wat er nodig is om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen. Op deze pagina leest u meer over deze maatregelen.
We volgen de richtlijn van het RIVM en het ROAZ. Bij GGz Breburg is er vanaf heden een mondkapjesplicht.
In de publieke ruimtes van GGz Breburg is iedereen verplicht om een niet-medisch mondmasker of een chirurgisch mondmasker te dragen. Dit zijn onder andere: de gangen, de toiletten, het restaurant, de entree. Zodra je op een plek zit en je 1,5 meter onderlinge afstand kunt borgen, mag het masker af. Uiteraard met inachtneming van de overige hygiënemaatregelen.
In ruimtes waar zorg verleend wordt (ambulant, ART beschermd wonen)
In alle ruimtes waar zorg wordt verleend geldt: wanneer de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, of wanneer er een verhoogde kans is dat iemand besmet is (bijvoorbeeld omdat hij/zij klachten heeft) draagt zowel de professional als de cliënt een chirurgisch mondmasker.
Binnen onze klinieken kan vaak de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd worden, dus hier geldt: cliënten op de kliniek worden zoveel mogelijk gestimuleerd ook een mondkapje te dragen wanneer de 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden.
Dit geldt voor de volgende klinieken:
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers is het allerbelangrijkste. Daarom zorgen wij ervoor dat een behandeling op locatie op een veilige manier kan plaatsvinden. We hebben onze locaties en behandelruimtes zo ingericht dat we kunnen voldoen aan de RIVM richtlijnen. Maar we vragen ook aan jou om onderstaande richtlijnen na te leven. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het secretariaat waar jouw behandeling plaatsvindt.
Zowel online als face-to-face
Door het coronavirus zijn we voor veel behandelingen noodgedwongen overgestapt op onlinebehandeling of (beeld)bellen. Voor alle cliënten wordt gekeken naar de mogelijkheden om de face-to-face contacten veilig en zorgvuldig uit te voeren. Dit doen we op grond van ‘shared decision making’: de behandelaar, cliënt en naasten besluiten samen hoe de behandeling gestart of voortgezet wordt. Zorg via (beeld)bellen kan (deels) behouden blijven waar dat voor de cliënt en/of naasten van meerwaarde is. Dit alles uiteraard alleen wanneer er geen sprake is van (milde) gezondheidsklachten.
Crisis
De crisiszorg is gewoon doorgegaan zoals we dat voor de coronacrisis deden.
Groepsbehandeling
Groepsbehandelingen en/of deeltijdactiviteiten worden waar mogelijk face-to-face gedaan. Omdat de kans op coronabesmetting nog steeds groot is, doen we dat in groepen van aangepaste grootte en conform 1,5 meter regels en hygiëneregels.
Huisbezoeken
Huisbezoeken worden alleen uitgevoerd als het nodig is in het belang van de cliënt. Voor kinderen tot 12 jaar geldt als richtlijn: face-to-face als het kan, online of beeldbellen als kind of ouders coronaklachten hebben.
Dagbesteding
Dagbestedingsactiviteiten en leer/werkprojecten zijn in de afgelopen tijd (deels) vervangen door digitale vormen van activiteiten of beperkt voortgezet. Er wordt steeds bekeken of en hoe we de face-to-face-activiteiten kunnen herstarten. De grootte van de groepen is hierbij een bepalende factor.
Bezoekregeling
De bezoekregeling is op elke afdeling anders. Dit omdat op de ene afdeling meer mogelijk is dan de andere, afhankelijk van de faciliteiten en de cliëntgroep.
Vrijwilligers
Ook het werk van vrijwilligers blijft maatwerk. Niet bij al het werk van vrijwilligers is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Dat blijft wel een harde voorwaarde. Neem bij vragen contact op met je coördinator.
Twijfel je of je verschijnselen hebt die passen bij het coronavirus (COVID-19)? Bekijk dan eerst de vragen en antwoorden op de website van het RIVM. Wil je een test inplannen, dan kan via deze website.
Heb je nog vragen over de richtlijnen bij GGz Breburg? Neem contact op met de behandelaar of de persoon waar je een afspraak mee hebt.
Daarnaast zijn er allerlei externe instanties waar je meer informatie kunt vinden:
Laatst bijgewerkt: 15 december 8.00 uur.
Wij geven je hoop! Samen werken we aan behapbare doelen, die (opnieuw) betekenis geven aan je leven en je helpen in je herstel. Zo verandert je psychiatrische kwetsbaarheid van ‘te groot om te overzien’ in ‘klein genoeg om mee te leven’.