Maatregelen GGz Breburg

De zorg gaat bij GGz Breburg zoveel mogelijk door. We nemen extra maatregelen om het coronavirus de baas te blijven. We bekijken continue naar wat er nodig is om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen. Op deze pagina leest u meer over deze maatregelen. 

Coronavaccin

Zoals wellicht bekend is, staat de ggz genoemd in het vaccinatiebeleid. Zo krijgt een deel van de zorgmedewerkers en patiënten prioriteit voor vaccinatie. De vaccinatie voor cliënten en medewerkers hebben ondertussen plaatsgevonden. Degene die niet via GGz Breburg zijn gevaccineerd, worden meegenomen in het vaccinatietraject van de GGD. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste (nieuws)berichten en ontwikkelingen? Volg dan onze liveblog.

Heb je vragen rondom het coronavaccin? Neem dan een kijkje in onze FAQ. Deze pagina wordt constant up-to-date gehouden met nieuwe vragen die we ontvangen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar coronavaccinatie@ggzbreburg.nl of bel +31 13 799 7267. Jouw vraag wordt vervolgens uitgezet bij de juiste persoon.   

1,5 meter afstand 

We moeten nog altijd 1,5 meter afstand houden. Daarom blijven de afgeplakte zitplekken in de wachtruimte buiten gebruik, totdat de regering besluit om deze maatregel op te heffen.

Dragen van mondkapjes

In verband met het huidige aantal besmettingen en de Delta-variant van het corona-virus verzoeken we onze cliënten, bezoekers en professionals om op onze locaties een mondkapje te dragen. Het is op vrijwillige basis, maar wordt zeer gewaardeerd om onze locaties zo veilig mogelijk te houden. 

Een bezoek aan onze locatie

Jouw veiligheid en die van onze medewerkers is het allerbelangrijkste. Daarom zorgen wij ervoor dat een behandeling op locatie op een veilige manier kan plaatsvinden. We hebben onze locaties en behandelruimtes zo ingericht dat we kunnen voldoen aan de RIVM richtlijnen. Heb je vragen? Neem dan contact op met het secretariaat waar jouw behandeling plaatsvindt.

Behandelingen

Behandelingen worden in het algemeen weer face-to-face gedaan. Cliënten kunnen zelf aangeven als ze de voorkeur geven aan online contact en/of (beeld)bellen. De behandelaar, cliënt en naasten besluiten samen hoe de behandeling gestart of voortgezet wordt. 

Groepsbehandelingen en/of deeltijdactiviteiten worden waar mogelijk face-to-face gedaan. Omdat de kans op coronabesmetting nog steeds aanwezig is, doen we dat in groepen van aangepaste grootte en conform 1,5 meter regels en hygiëneregels. Het maximum aantal deelnemers bepaald door de capaciteit van de ruimte. 

Ik twijfel of ik corona heb, wat nu?

Twijfel je of je verschijnselen hebt die passen bij het coronavirus (COVID-19)? Bekijk dan eerst de vragen en antwoorden op de website van het RIVM. Wil je een test inplannen, dan kan via deze website.

  • Tip: gebruik de optie om je uitslag te ontvangen via je DigiD. Met deze optie blijk je sneller een uitslag te kunnen inzien. 

Meer informatie, of vragen?

Heb je nog vragen over de richtlijnen bij GGz Breburg? Neem contact op met de behandelaar of de persoon waar je een afspraak mee hebt. 

Op onze liveblog vind je de laatste ontwikkelingen. 

Daarnaast zijn er allerlei externe instanties waar je meer informatie kunt vinden:

  • Laatste nieuws coronavirus (Rijksoverheid)
  • Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn 070-4455 888. Meer info.
  • Het landelijk informatienummer van het ministerie van VWS is 0800-1351. Algemene informatie over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM.
  • Diverse instanties zijn hulplijnen gestart om mensen te helpen, kijk op het overzicht van hulplijnen op nu.nl.
  • Adviespunt ContourdeTwern: Kom jij, door de oproep om thuis te blijven, in de problemen, die je niet opgelost krijgt met hulp van je buren of familie? Dan kun je het AdviesPunt bellen: (013) 549 86 46. Meer informatie vind je hier. 
  • De website Steffie.nl biedt eenvoudige uitleg over lastige onderwerpen.Er is nu ook uitleg over corona.

 

Laatst bijgewerkt: 15 december 8.00 uur.